Virtueel Rondje Amsterdam

Niet te zien in: Amsterdam.
Met alle tentoonstellingen onverhoopt gesloten blijft veel ongezien. Een ongedwongen online selectie van wat opvalt, wat interessant lijkt of is.

 

Virtueel Rondje Amsterdam

Rozenstraat – a rose is a rose is a rose

De tentoonstellingsruimte is met de tentoonstelling Midnight Jump van Hrein Friðfinnsson veranderd in een poëtisch en speels theaterstuk. Friðfinnssons werk kan werkelijk van alles zijn: van een quasi-wetenschappelijk experiment tot aan een verfroerstokje. Met dit gegeven kun je je als bezoeker in alle vrijheid lekker laten onderdompelen en op ontdekkingstocht gaan: op zoek gaan jouw verhaal.

Virtueel Rondje Amsterdam

De in IJsland geboren Friðfinnsson heeft voornamelijk internationaal erkenning gekregen: in 2007 had hij een overzichtstentoonstelling bij Serpentine Gallery in Londen en in 2019 in Genève en Berlijn. Midnight Jump in ROZENSTRAAT – a rose is a rose is a rose is zijn eerst solo in Nederland.

Virtueel Rondje Amsterdam

Virtueel Rondje Amsterdam

Te zien tot 7 april || Rozenstraat a roos is a roos is a roos || Rozenstraat 59|| 1016 NN Amsterdam|| https://www.rozenstraat.com/nl/contact-2/.

advertentie(s)

Virtueel Rondje Amsterdam

Zodra je de galeriedeur van Fons Welters opent, lijkt het alsof je in een danstheater terecht bent gekomen. Er staan drie fraai versierde kostuumsculpturen in bijzonder lenige houdingen in de ruimte. De een draagt een pruik, de andere twee zijn versierd met mooie oud-roze stoffen en er hangen aan alle drie de sculpturen speelse touwen. Verderop in de ruimte hangt een video. De maker van de installatie The Captive is de Argentijnse kunstenaar Mercedes Azpilicueta. Voor de kostuum sculpturen heeft zij zich laten inspireren door de niet vrouwvriendelijke negentiende-eeuwse mode: de kleding vervormde het lichaam en hield het in bedwang. De sculpturen in de presentatie ademen het tegenovergestelde uit: ruimte, vrijheid, en plezier.

Virtueel Rondje Amsterdam

Deelnemende kunstenaars: The Captive is een samenwerking Mercedes Azpilicueta, Lucile Sauzet (kostuums) en Azul De Monte (video).

Te zien tot 2 mei || Fons Welters || Bloemstraat 140 || 1016 LJ Amsterdam || Deelnemende kunstenaars: The Captive is een samenwerking Mercedes Azpilicueta, Lucile Sauzet (kostuums) en Azul De Monte (video). Te zien tot 2 mei || Fons Welters || Bloemstraat 140 || 1016 LJ Amsterdam || https://www.fonswelters.nl

Virtueel Rondje Amsterdam

De tentoonstelling in WG Kunst gaat over Rebellen en Dwarsdenkers. Ze zijn van alle tijden en zijn medeverantwoordelijk voor veranderingen in de maatschappij. Zij steken hun nek uit in de hoop dat de wereld verandert. De frisse tentoonstelling bestaat uit een totaalkunstwerk waarin met literatuur, video-interviews, muziek, poëzie, illustraties en foto’s thema’s zoals feminisme, gender, seksualiteit en representatie worden behandeld.

Virtueel Rondje Amsterdam

Deelnemende kunstenaars: Airich, Tyna Adebowale, Sioejeng Tsao, Joyce Overheul.
Was te zien tot 22 maart 2020 || Stichting WG Kunst || Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28|| 1054 SP Amsterdam|| www.wgkunst.nl.

Virtueel Rondje Amsterdam

CBK Zuidoost
In de jaarlijks terugkerende serie Local Heroes worden kunstenaars die in Amsterdam Zuidoost wonen uitgenodigd om met bestaand of nieuw werk een tentoonstelling te maken. Het kunstenaarsduo Nasam Abboud en Yazan Maksoud heeft de sociaal experimentele tentoonstelling Pop-Up Mosque gemaakt. In Pop-Up Mosque wordt de bezoeker geprikkeld om gesprekken te voeren over allerlei onderwerpen die bij een open samenleving horen.

Deelnemende kunstenaars: Amjad Hashem, Roua Jafar, Oussama Diab en performer Maya Jaber.

Te zien tot 13 juni ||Centrum Beeldende Kunst Zuidoost || Anton de Komplein 120 ||
1102 DR Amsterdam|| www.cbkzuidoost.nl.

*Bekijk de website van de ruimtes, om erachter te komen of ze op afspraak te bezoeken zijn.

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*