Oeke Witteveen 1946-2020

Zojuist kwam het trieste bericht binnen dat galeriehouder Oeke Witteveen vanmorgen is overleden. [Via de Nederlandse Galerie Associatie]

Oeke was een bekend gezicht in de Amsterdamse galeriewereld, maar ook ver daarbuiten.

Eerst werkte ze vanuit haar galerie aan de Keizersgracht, later aan de bijzondere galerie aan de Konijnenstraat en toen die werd afgebroken gaf ze zich niet gewonnen, maar ging gewoon verder met pop-up exposities op diverse plekken in de stad.

Jarenlang was ze ook een bekend gezicht op Nederlandse beurzen. De laatste beurs die ze samen met Erik Hermida heeft georganiseerd, was de Art on Paper van 2019. […]

We herdenken haar als een krachtige, stoere, lieve, humorvolle en a-typische galeriehouder die altijd streed voor de kunstenaars en de kunst en die niet schuwde de politiek aan te spreken op de afbraak van de kunst en cultuursector.

About [Redactie] 8976 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

  1. Dank jullie voor de herdeking, maar kun je haar geboorte jaar ajb goed invullen: 1946
    Galerie Witteveen heeft van 1991 tot 2011 bestaan op de Keizersgracht.

  2. Beste Norbert,
    van het overlijden van Oeke vernam ik pas gisteren. Wat een bijzondere vrouw was dat: ondernemend, vitaal, altijd opgewekt, voor niemand bang. En wat jammer dat ze er niet meer is. Je zult haar missen, maar weet wel dat je niet de enige bent. Sterkte met alles, en ik hoop je nog eens te zien.
    Hans Sizoo

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*