Sneak preview Lantaren-Venster: Synecdoche, New York

Synecdoche, New York, Charlie Kaufman, 2008

De nieuweling van Kaufman (bekend van Eternal Sunshine of the Spotless Mind) brengt een Philip Seymour Hoffman als theaterregisseur in een pretentieus huwelijk met een kunstenares. Dat is niet zijn enige probleem, als emotioneel hypochonder vlucht hij in dat zo makkelijk te persilfleren Amerikaans intellectualisme, zodat zij met datzelfde intellectualisme naar Berlijn vlucht. Dan wordt het tijd om hem een Kaufmanniaanse fantasiewereld in te sturen, waarin hij ouder wordt en ondanks de vele mislukkingen en zichzelf toch nog 1 dag gelukkig wordt met een vrouw. Er gebeurt er veel aardigs, maar de scherpte verdwijnt helaas al snel. Lezertjes alhier zullen de karakterisering van Berlijn wel bevallen: Frau Helga van ‘Allo ‘Allo is er niks bij.

www.imdb.com/title/tt0383028

Vergeet niet de aankondiging van Trendbeheer@Art Rotterdam hieronder. Alsook de IFFR-oogst van zone5300.nl.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*