Chris Burden overleden

Chris Burden overleden

    Shoot, 1971.

“Chris Burden, the American sculptor and pioneering performance artist, has died from cancer at the age of 69, […]

[…] Burden arranged to be filmed being shot in the arm by a friend with a .22 rifle. The subsequent grainy Super 8 footage, Shoot, gained him notoriety in the art world. He later became the first artist to be represented by Gagosian.”

Theguardian.com/artanddesign/2015/may/11/chris-burden-sculptor-and-performance-artist-dies-aged-69-at-home-in-california (Shoot na de klik)

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. tja, wat is erger: Chris Burden overleden of Jeroen Jongeleen vertrokken

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*