Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Derde tentoonstelling in het nieuwe Groningse kunstenaarsinitiatief Off Hook. Geïnitieerd en gerund door Lydia Wierenga is het een goed voorbeeld van hoe je als kunstenaar de wereld naar je toe kan trekken. Met haar gezin woont en werkt ze op een boerenbedrijf buiten de stad. Een paar jaar geleden begon ze met een project waarbij ze een zwart A4tje, gevouwen om een hoek, bij mensen thuis op de muur kwam schilderen. Bijzonder sympathiek van prijs ook. Om het bereik van het project te vergroten begon ze daarna via Instagram wereldwijd kunstenaars te vragen zelf een A6je in hun huis of atelier te schilderen en een aantal foto’s daarvan naar haar op te sturen. In totaal 217 kunstenaars bundelde ze in een boek. En van daaruit liep de boel vrij organisch.

Met een zee aan ruimte rond haar huis nodigde ze Erris Huigens uit voor een muurschildering in de kuilgras opslag. Als een Albert Waalkens anno nu, maar waar Waalkens als liefhebber handelde is Wierenga’s insteek die van een kunstenaar. En nu dus een whitecube in het centrum van Groningen, vergelijkbaar met PS zoals Jan van der Ploeg die runt in Amsterdam (Wierenga exposeerde er in 2019).

Bij Off Hook vooral solopresentaties. Na Erris Huigens volgde Lars Wolter uit Duitsland, ook een van de kunstenaars die meedeed aan het A6 project. Bij binnenkomst weet je meteen weer waarom je kunst altijd in het echt moet zien. Online had ik al wat foto’s voorbij zien komen en dacht tekeningen maar het blijken werken in textiel gecombineerd met schilder- en druktechnieken. Heel erg goed, gaat dat zien. Open op afspraak, de koffie staat klaar en Wierenga’s enthousiasme is aanstekelijk.

Verlengd t/m 18 februari a.s.

Offhook.nl/agenda/riette-wanders/

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Heerlijk fijn van detail, zoals altijd, Riëtte Wanders.

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Lydia Wierenga kan er smakelijk over vertellen, Groningen Stad mag zich in de handjes knijpen.

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Bij elke tentoonstelling maakt de kunstenaar een zeefdruk op A4 bij Zeefdrukatelier Hogeland in Warffum, en die zijn ter plekke te koop à € 100 (€ 135 met lijst/artglass) of in de Off Shop: Offhook.nl/offshop/

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Het A6jes boek, 217 muurschilderingen op locatie wereldwijd, voor slechts € 25 van U: Offhook.nl/offshop/a6-murals-worldwide/

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Riëtte Wanders @ Off Hook, Groningen

Verlengd t/m 18 februari a.s.

Offhook.nl/agenda/riette-wanders/

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*