Het grote voordeel van een relatie met een kunstenaar, je houdt er in de meeste gevallen nog wel een kunstwerkje aan over. Gijs Assmann schoot in de overtreffende trap en stuurt zijn lief H elke dag die ze niet samen zijn een collage. Als liefdesverklaring en Vergeet-mij-nietje.
In Schiedam hangen de eerste 1000 (!) keurig voor u op rij. De grappen, de grollen en het verlangen van/naar/met je lief zijn voor iedereen herkenbaar. A aanbidt H en daar mag best om gelachen geworden.
Al deze werkjes zijn nooit bedoeld als grote kunstwerken binnen het oeuvre van de maker maar per ongeluk werden ze dat als uit de hand gelopen totaalproject wel. Dat maakt dergelijke uitstapjes ook zo interessant, als kunstenaar begin je puur voor je eigen lol ergens aan en ineens begint er een balletje te rollen dat je niet meer kan stoppen.
Aanstaande zondag, 20 januari, gaat Assmann in gesprek met Edo Dijksterhuis. H zit die dag ook in de zaal, mag u zoeken wie het is.
T/m 3 februari a.s.
Stedelijkmuseumschiedam.nl/tentoonstelling/gijs-assmann/
Aanstaande zondag, 20 januari, gaat Assmann in gesprek met Edo Dijksterhuis. H zit die dag ook in de zaal, mag u zoeken wie het is.
T/m 3 februari a.s.
Ik vind die Rem Coltrui bij opengeslagen mossel wel erg sterk. Van Kooten lookalike ernaast. Lijkt een alleraardigste tentoonstelling daar op zolder van Museum Schiedam, had geen idee.
Hier kan je toch helemaal niet naar kijken? Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk. Dan is Rommert Boonstra ineens nog poëtisch. Had ik mij zo voorgenomen niet meer te reageren. Een kunstwerk, schrijft Heidegger, stelt de waarheid in het werk. Nou dat kan je wel zeggen. C’est pas le coltrui qui fait le collage.
Blijk de pornohoek gemist te hebben:
http://jegensentevens.nl/2019/01/van-g-voor-h-voor-de-hele-familie/
Had Lacan toch goed gezien : “L’amour, c’est donner ce qu’on n’a pas à quelqu’un qui n’en veut pas”.