Super 8: An Illustrated History (Danny Plotnick)

Must have voor in de boekenkast of op de koffietafel, het nieuwe boek van een van de koningen van de underground film: Danny Plotnick.

“[…] a coffee table art book showcasing the history of Super 8 filmmaking. In addition to featuring stunning photography documenting the sleek mid-century design of Super 8 cameras and projectors, the book will be filled with vintage advertisements and eye-catching illustrations from Super 8’s heyday. Super 8: An Illustrated History also offers up a detailed history of this beloved film medium. Super 8 burst onto the film scene in 1965, conquering the home movie market. The book explores the research and development that went into creating a brand new format. Not only was Super 8 embraced by suburban dads, the target audience of the format, but it was soon co-opted by the art world, found a home in the punk rock universe, and ultimately seeped into popular culture. Filmmakers who got their start in Super 8 include, Robert Zemeckis, Jim Jarmusch, Todd Haynes, Sam Raimi, Wes Anderson and Alex Gibney.”

Vanaf 9 juni te koop bij de betere boekhandel.

Dannyplotnick.com/super8-illustrated-history

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*