Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

    Remy Jungerman tentoonstelling (2015).

Museum van het jaar: Gemeentemuseum Den Haag. Iedere keer als ik er weer eens kom denk ik waarom kom ik niet vaker? Suf want het Gemeentemuseum is een tof museum, de thuishaven van Mondriaan en het heeft een van de grootste collecties van moderne & hedendaagse kunst in Europa! Al dat moois is dan ook nog eens te zien in een prachtig gebouw van architect Berlage. Een ander hoogtepunt is voor vertrek de kunst kinderboeken in de winkel checken. Ik kan het iedereen aanraden, Tante Dees maakt er altijd weer goede sier mee!

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

Tentoonstelling van het jaar: Celluloid in het EYE Museum. Omdat ik van film hou.

“EYE heeft met Celluloid een tentoonstelling die het medium film voorbij de nostalgie een actuele hedendaagse plek geeft.”

Trendbeheer.com/2016/10/06/celluloid…recoder/

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

Broedplaats van het jaar: UniArte Project Space.

“UniArte Project Space is de eerste in zijn soort in Curaçao. Marco Cheis (net afgestudeerd/teruggekeerd uit Amerika en werkzaam in het familiebedrijf) overtuigde zijn vader die het pand aankocht dat het […] beter is om het pand niet leeg te laten staan maar het tussentijds te laten gebruiken door kunstenaars.”

Trendbeheer.com/2016/02/07/uniarte-hedendaagse-kunst-op-curacao/

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

    Met Henry Chalfant (Style Wars) de ramen van Niels checken.

New Yorks kunstproject van het jaar: Volledig bevooroordeeld, het project On Spam, Business Proposals van onze eigen Niels Post.

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

Concert van het jaar: Werkelijk blown away bij de avantgarde muziek en video’s van Phill Niblock.

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

    Michelle Eistrup

Residentie van het jaar: Ik werd uitgenodigd in Denemarken in hun curator in residentie/visiting curator programma. Het was mijn eerste bezoek aan dat land en ik had echt een supertijd. Er was een hele serie studiobezoeken opgezet en bezoeken aan instellingen. Als resultaat was werk van 2 kunstenaars die ik daar had ontmoet te zien in mijn tentoonstelling Unland.

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

    Greg Tate, and his new book. Photo: Getty Images, Duke University Press.

Boek van het jaar: Greg Tate – Flyboy goes back to the future. Greg Tate wordt gezien als de godfather van de schrijvers over hedendaagse zwarte cultuur in Amerika. Hij schrijft in een direct herkenbare en door ieder bewonderde stijl, een poëtische slang vol met referenties, een authentieke taal uniek voor Tate. Flyboy goes back to the future dat in augustus uitkwam is een vervolg op zijn allereerste publicatie Flyboy in the Buttermilk dat alleen nog op amazone te verkrijgen is. Flyboy goes back to the future is een uitgave van Duke University Press.

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

Film van het Jaar: The Assasin van Hsiao Hsien Hou. Sinds ik jaren terug het Rode Korenveld van Yimou Zhang zag ben ik een fan van Chinese films. De beelden zijn ook hier weer adembenemend. Al vallen de slachtoffers links en rechts, je zit toch met open mond van bewondering te kijken naar de elegantie waarmee dat gebeurt, de betoverende omgeving, prachtige kostuums en in een tempo dat je geen detail hoeft te missen. De film is te zien op Netflix.

Eindejaarslijst 2016 Sasha Dees

Drank van het jaar: Nobeltje. Ik had er nog nooit van gehoord tot een vriend een fles mee nam naar een etentje voor het dessert. Een familierecept en distributie door de familie Nobel op Ameland. yuuuuuuuuuummmmmmmmm wat was dat lekker zeg. Ik roep het uit tot drankje van 2016!

Video van het jaar:

OP VEEL KUNST & CULTUUR IN 2017

Sasha

About Sasha Dees 353 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*